SEO specialist MKB

Jouw MKB-bedrijf hoger laten scoren in Google, Bing en Yahoo?

SEO specialist MKB

De impact van online vindbaarheid

SEO voor het MKB

Ben jij eigenaar, manager of medewerker op een marketingafdeling binnen het MKB? Natuurlijk wil je dan meer bezoekers op je website. Meer bezoekers betekent uiteindelijk ook meer leads en/of verkopen, mits je de juiste doelgroep bereikt natuurlijk. Dat begrijpen we bij Digitalness, als SEO specialist voor het MKB, maar al te goed. 

Voor kleinere en middelgrote bedrijven zijn er online veel mogelijkheden om de doelgroep effectief te bereiken. De zoektocht naar oplossingen en/of benodigdheden start namelijk steeds vaker met een zoekopdracht op internet. Precies daar, in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google, is waar jouw potentiële klanten beginnen – en waar wij kunnen helpen met opvallen.

SEO
seo specialist mkb

Met strategische SEO zorgen we voor de beste posities in Google

Waarom zou je SEO uitbesteden als MKB-bedrijf?

Tegenwoordig is het essentieel voor het succes van je online kanalen om goed vindbaar te zijn. Dit omvat niet alleen organische zoekresultaten in Google, maar heeft ook betrekking tot vindbaarheid op marketplaces, vergelijkingssites en social media.

De ins en outs van SEO kunnen complex zijn zonder de juiste kennis. Door je SEO uit te besteden, profiteer je van de expertise die nodig is om jouw bedrijf online te laten groeien, zonder dat je zelf diep in de materie hoeft te duiken. Jij houdt de focus op je bedrijf, wij zorgen voor hogere posities in Google. We werken altijd afgestemd op jouw doelstellingen.

Laat ons je overtuigen

Vraag een gratis SEO-scan aan

Wil je weten hoe de website van jouw MKB-bedrijf het doet in zoekmachines en of er ruimte is voor verbetering? Ontvang advies en concrete tips die je direct zou kunnen uitvoeren. 

Wat staat je te wachten? Een gratis en vrijblijvend telefoongesprek met één van onze specialisten, waarbij we je huidige online resultaten doornemen en de mogelijkheden voor verbetering verkennen. 

SEO specialisten Arnhem

Kom boven je concurrenten te staan

De voordelen van SEO MKB uitbesteden aan een specialist

Advies op maat

Voor veel kleine en middelgrote bedrijven is het knap lastig om zelf de SEO goed aan te pakken, vaak komt dit door een gebrek aan tijd of de juiste kennis. Wij geven je graag advies en concrete tips. Daarnaast is het ook mogelijk om je SEO-werkzaamheden door onze specialisten te laten uitvoeren. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt en stemmen we de strategie altijd af op het maximale resultaat.

Tijdsbesparing

MKB-bedrijven hebben vaak beperkte middelen en personeel, wat betekent dat medewerkers vaak al overbelast zijn met hun bestaande taken die nodig zijn voor de core business. Het uitbesteden van SEO ontlast het team en stelt hen in staat zich te concentreren op wat belangrijk is. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat wij als SEO professionals ons volledig kunnen richten op het verbeteren van de online aanwezigheid van het MKB-bedrijf. Echter, met de juiste SEO strategie kan het voorkomen dat de core business een stuk drukker gaat worden…

Meetbare resultaten

Zoekmachine optimalisatie is iets waar je continu bovenop moet zitten: checken hoe het gaat, wat er beter kan, en zo nodig optimaliseren van mogelijk. We vinden het belangrijk om duidelijk inzicht te creëren. Je krijgt dan ook toegang tot slimme tools waarin gemeten wordt hoe de SEO-inspanningen het doen. Zo kun je precies zien wat werkt en wat nog beter kan. Dit helpt om een duidelijk inzicht te verschaffen in het effect van SEO en potentiële kansen in kaart te brengen. 

Klein starten en daarna opschalen

Bekijk onze pakketten op maat

Basic

€275

/ Maand

Voor kleine bedrijven die net beginnen met hun online aanwezigheid

Geavanceerd

€450

/ Maand

Voor bedrijven die al enige tijd actief zijn en hun resultaten willen verbeteren

Lokale SEO

€275

/ Maand

Ideaal voor bedrijven die zich richten op lokale zoekopdrachten en hun lokale zichtbaarheid willen vergroten.

E-commerce​

Maatwerk

Voor online winkels die hun online aanwezigheid willen vergroten en hun verkoop willen verhogen

Bekijk onze SEO succesverhalen

Ontdek hoe wij andere MKB bedrijven hebben geholpen om hun online doelen te bereiken. Bekijk onze succesverhalen voor inspirerende cases en ontdek hoe wij onze expertise hebben ingezet om bedrijven te online laten groeien.

Houtman Inspectie

Houtman Inspecties speelt een cruciale rol in het handhaven van veiligheid in de elektrotechnische branche. Met hun uitgebreide dienstenaanbod, hebben ze zich gevestigd als een vooraanstaande speler binnen de e-keuring branche.

SEO –  Online herkenning

Energy Architects

Energy Architects is dé specialist voor het verduurzamen van woningen, bedrijfspanden, en industrieterreinen. Deze 3 complexe doelgroepen dienen online goed bereikt te worden om het specialisme goed over te brengen. 

SEO –  Marketing Automation – Leadgeneratie

Onze werkwijze in 5 stappen

Tijdens een kennismaking nemen we ruim de tijd om jouw vraagstuk en wensen te bespreken. We willen alles horen over het bedrijf, de doelen en de uitdagingen waar jullie tegenaan lopen op het gebied van online marketing. Afgestemd op jouw wensen en behoeften, stellen wij een plan van aanpak op om de online vindbaarheid van jouw website te verbeteren. 

We stellen een helder en begrijpelijk plan van aanpak op, waarbij het doel en de strategie perfect op elkaar zijn afgestemd. Dit plan wordt zorgvuldig gevormd na een diepgaande analyse van de huidige SEO voortgang van jouw bedrijf. We nemen alle aspecten mee en zorgen ervoor dat het plan perfect aansluit bij jouw wensen en doelen.

Nadat we het plan hebben doorgenomen en jij akkoord hebt gegeven, gaan we direct aan de slag. We voeren de nodige werkzaamheden uit om het verschil tussen de huidige en gewenste situatie te overbruggen. Tijdens dit proces houden we je goed op de hoogte van de voortgang, zodat je altijd weet wat er gebeurt en wat de volgende stappen zijn.

Een succesvolle online marketingstrategie is gebaseerd op relevante data. Daarom volgen we de relevante data constant om de resultaten te kunnen meten. Elke maand stellen we een helder rapport op waarin we de voortgang, behaalde resultaten en mogelijke verbeterpunten bespreken. Zo heb je een goed inzicht in de huidige posities in zoekmachines, groei in het aantal dagelijkse bezoekers en toegenomen conversies. Ook brengen we nieuwe kansen en bedreigingen in kaart.

SEO is een continu proces waarin we voortdurend streven naar verbetering en groei. SEO is een lange termijn strategie waarbij de voorkeur geven aan maandelijkse werkzaamheden ten opzicht van een eenmalige optimalisatie. We blijven onze strategieën aanpassen om onze concurrenten voor te blijven en in te spelen op relevante trends en ontwikkelingen. 

Vraag een gratis SEO scan aan

Wil je weten hoe jouw website het doet in zoekmachines en of er ruimte is voor verbetering? Ontvang advies en concrete tips die je direct zou kunnen uitvoeren. 

Wat staat je te wachten? Een gratis en vrijblijvend telefoongesprek met één van onze specialisten, waarbij we je huidige online resultaten doornemen en de mogelijkheden voor verbetering verkennen. 

SEO trajecten voltooid
0 +
Top posities in Google
0 +
Online bezoekers per dag
0 +
conversies per dag
0 +

Onze klanten

Interessante cases met aantoonbare resultaten

Veelgestelde vragen over SEO voor MKB

Bij Digitalness vinden we dat SEO eigenlijk voor elk bedrijf geschikt is, groot of klein. Het draait allemaal om het optimaliseren van je website zodat zoekmachines deze beter oppikken. Dat betekent meer zichtbaarheid online, meer mensen die je vinden wanneer ze zoeken naar wat je aanbiedt, en het bouwen van geloofwaardigheid in jouw vakgebied.

Zelfs als je een klein bedrijf hebt, kan SEO je helpen om lokaal gevonden te worden. Dat is handig als je vooral klanten uit je buurt wilt aantrekken.

Kortom, of je nu een grote onderneming bent of een lokale winkel, SEO kan echt een verschil maken in hoe mensen jou online vinden. Bij Digitalness staan we klaar om je te helpen met een SEO-strategie die past bij jouw bedrijf en doelen.

Veel kleine en middelgrote bedrijven, evenals zelfstandige professionals, kiezen ervoor om hun SEO uit te besteden. Vaak hebben ondernemers geen tijd of zin om zich in de complexiteit van SEO te verdiepen, omdat ze zich liever concentreren op hun business. Bij Digitalness werken we samen met een breed scala aan MKB-bedrijven, waaronder:

  • Horecaondernemingen
  • Vastgoedbedrijven en makelaars
  • Onderwijsinstellingen
  • Grote internationale bedrijven
  • Installatiebedrijven
  • Autorijscholen
  • Elektriciens
  • Fitnesscentra en sportscholen
  • Non-profitorganisaties, stichtingen en verenigingen
  • Detailhandelszaken

SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) zijn beide belangrijke onderdelen van een effectieve marketingstrategie, maar ze verschillen in hun aanpak en doelstellingen.

SEO richt zich op het optimaliseren van de online vindbaarheid van een website in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Door middel van verschillende technieken, zoals het gebruik van zoekwoorden, het verbeteren van de website en het vergroten van de autoriteit, streeft SEO ernaar om de positie van een website in de zoekresultaten te verbeteren.

Aan de andere kant richt SEA zich op het adverteren binnen Google. Het stelt adverteerders in staat om advertenties te plaatsen bovenaan of naast de organische zoekresultaten tegen betaling per klik. Met behulp van platforms zoals Google Ads kunnen adverteerders hun advertenties richten op basis van zoekwoorden, gegevens, en andere relevante criteria, waardoor ze gericht verkeer naar hun website kunnen leiden.

Hoewel beide gericht zijn op het verbeteren van de online zichtbaarheid van een bedrijf, bieden ze verschillende voordelen. SEO richt zich op het opbouwen van duurzame organische zichtbaarheid op lange termijn, terwijl SEA direct resultaat kan opleveren door middel van betaalde advertenties. Een geïntegreerde aanpak waarbij zowel SEO als SEA worden ingezet, kan een mooie strategie vormen om de online aanwezigheid van een bedrijf en het bereik te vergroten. Bij Digitalness helpen we onze klanten om zowel SEO als SEA op een slimme en effectieve manier in te zetten om hun digitale doelstellingen te bereiken.

De tijd die nodig is om resultaten te zien met Digitalness kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de concurrentie in jouw branche en de complexiteit van je SEO-pagina’s. Over het algemeen streven we ernaar om zo snel mogelijk resultaten te behalen, maar het kan enige tijd duren voordat de volledige impact van onze strategieën merkbaar is. Over het algemeen kunnen we na 1 maand al een effect van de inspanningen meten. Binnen 2 maanden heb jij een goed beeld van de groei in het aantal vertoningen, websitebezoekers en conversies.We blijven echter continu monitoren en optimaliseren om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt op de lange termijn.

De resultaten van SEO kunnen gelezen worden door middel van Google Analytics en Google Search. Wij koppelen deze sites gelijk aan je website waardoor je zelf kan zien wat de bezoekers aantallen zijn. Daarnaast plannen wij maandelijks een meeting waarin we de resultaten met je doornemen en kijken wat we kunnen verbeteren.

SEO is dé manier om hoger in Google te komen. Wist je dat gemiddeld 60% van de Google gebruikers niet verder klikt dan de eerste 3 resultaten. Door SEO komt jouw bedrijf hoger in Google zonder veel geld kwijt te zijn aan adverteren. 

Digitalness biedt verschillende pakketten voor SEO aan, afhankelijk van de behoeften en doelstellingen van jouw bedrijf.

Basic: €275 per maand: Ideaal voor kleine bedrijven die net beginnen met hun online aanwezigheid.
Geavanceerd: €450 per maand: Geschikt voor bedrijven die al enige tijd actief zijn en hun resultaten willen verbeteren.
Lokale SEO: €275 per maand: Perfect voor bedrijven die zich richten op lokale zoekopdrachten en hun zichtbaarheid willen vergroten.
E-commerce & maatwerk: Voor online winkels die hun online aanwezigheid willen vergroten en hun verkoop willen verhogen. 

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo👋
Kunnen we je ergens mee helpen?