Social media advertising

Wil je met jouw bedrijf verder groeien via social media? Of wil je graag een campagne om je e-commerce business een boost te geven? Met gerichte social media advertising campagnes realiseren wij jouw doelen.

Social media advertising, oftewel het aanbieden van producten en/of diensten op social media platformen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat en het steeds populairdere Pinterest. Het is iets waar steeds meer bedrijven in investeren. Doordat social media de afgelopen jaren zo hard gegroeid is en naar verwachting door blijft groeien is dit de nieuwe manier om jouw doelgroep te bereiken.

Adverteren op social media zonder enige kennis

Het is mogelijk met Digitalness.

Geen kennis nodig

Zonder enige kennis toch succesvol adverteren op social media platformen.

Optimale conversie

Alleen jouw doelgroep wordt bereikt, wat zorgt voor hoge conversiepercentages tegen lage kosten.

Naamsbekendheid

Creëer meer naamsbekendheid door veel mensen te bereiken met de juiste content.

Social media advertising

Onze expertises

social media ads specialist
facebook ads specialist
tiktok ads specialist - tiktok agency
linkedin ads specialist
pinterest agency

Waarom social media advertising?

Bij Digitalness zijn de medewerkers getraind in het herkennen en omschrijven van de juiste doelgroep om hier vervolgens vol op in te spelen. Nadat we helder hebben wie we moeten bereiken zorgen wij voor het juist invullen van de targeting zodat ook daadwerkelijk jouw doelgroep bereikt wordt.

Nadat duidelijk is wie we moeten bereiken en de targeting volledig is opgesteld om deze mensen te bereiken, zal een van onze medewerkers inspelen op de doelgroep met de juiste content. Voor iedere doelgroep werkt bepaalde content beter dan andere content.

Wij hoeven buiten een kleine omschrijving van de het type mens dat jij wilt bereiken geen verdere informatie te hebben om een succesvolle advertentie op te zetten. Zonder veel denkwerk bereik je dus in een korte periode veel (maar vooral het juiste) publiek.

Wanneer je kiest om de advertenties door ons te laten analyseren, bijwerken/verbeteren en onderhouden. Bieden wij de mogelijkheid om voor 10 dagen het contract op te zeggen wanneer je toch besluit dat social media adverteren niet bij jou bedrijf past. Wanneer je besluit om voor 30 dagen of meer een contract af te sluiten voor het runnen van social media advertenties, is het dus mogelijk om helemaal kosteloos het contract voor de 10 dagen te ontbinden.

Social media gebruikers zijn het product dat de platformen willen aanbieden aan bedrijven, dit is hun inkomstenbron en dus doen ze er alles aan om jou gewenste resultaten te behalen


Pinterest
campagne

Op aanvraag

+ maandelijkse optimalisatie & onderhoud


Facebook/Instagram campagne

Op aanvraag

+ maandelijkse optimalisatie & onderhoud

digitalness-socialmedia-advertising


LinkedIn
campagne

Op aanvraag

+ maandelijkse optimalisatie & onderhoud

Social advertising bij Digitalness

In 2022 hebben wij

1
Campagnes opgezet
1 %
gemiddeld meer verkopen en leads
1
Klanten, zowel B2c als B2b

Onze werkwijze

Wanneer je besluit om via Digitalness te adverteren op social media, zullen we een gesprek plannen om meer te weten te komen over de doelgroep die je wilt bereiken. Op basis van dit gesprek kunnen wij ook daadwerkelijk zorgen dat we de juiste mensen op de juiste kanalen bereiken. Natuurlijk is het hierbij altijd mogelijk om aan te geven dat je specifiek op 1 kanaal wilt adverteren.

Het instellen van de targeting kan beginnen. De aan jou gekoppelde medewerker zal de targeting van de doelgroep instellen om vervolgens goede content te schrijven. Wanneer de content geschreven is zal dit altijd terug gekoppeld worden. Na goedkeuring en eventueel kleine aanpassingen, kan de advertentie online doelgroep met de juiste content. Voor iedere doelgroep werkt bepaalde content beter dan andere content.

Wanneer de advertenties een klein aantal dagen online staan, zal er geanalyseerd worden welke content het beste resultaat levert. Er zal gekeken worden welke advertentie het beste werken zodat deze online kunnen blijven staan. Wanneer je voor 10 dagen na het online zetten van de advertentie beslist om te stoppen met het adverteren op social media, zullen wij kosteloos het contract ontbinden en de advertentie offline halen. Let wel op, de opstartkosten worden wel in rekening gebracht.

Waarom adverteren via social media?

Tegenwoordig heeft maar liefst 96% van de Nederlandse bevolking een social media account. Oftewel 96% van de Nederlandse bevolking kan vanuit één social media account bereikt worden. Een unieke en relatief goedkope kans om via social media te adverteren. Uit onderzoek van Newcom is goed af te leiden welke social media platformen het grootst zijn.

Hoe werkt social media advertising?

Door te adverteren via social media is het dus wel zeker dat jouw doelgroep bereikt kan worden. Natuurlijk is het belangrijk dat je alleen de mensen op social media bereikt die in de doelgroep passen, het zou tenslotte zonde zijn om geld uit te geven om mensen te bereiken waarbij de kans op het overtuigen van diegene klein is.

Om precies de juiste 1000 mensen te bereiken tussen de in 2019 10,1 miljoen Facebook gebruikers zijn er een aantal stappen nodig. Doordat deze platformen veel gegevens hebben van hun gebruikers, kan er heel specifiek geselecteerd worden wie met een advertentie bereikt moet worden. Denk hierbij aan gegevens zoals geslacht, leeftijd, interesses, functie, etc. Op deze manier gaan we dus heel specifiek te werk en wordt er dus geen geld besteed aan advertenties die weinig opleveren. Door meerdere doelgroepen in een advertentie op te stellen kan na een aantal dagen goed geanalyseerd worden welke doelgroep het beste reageert op welke content. Zo zal een advertentie met een bepaalde woordkeuze beter werken op de ene doelgroep dan op een andere.

Voordelen van adverteren op social media

Onze klanten

Interessante cases met aantoonbare resultaten

Direct jouw producten/diensten aanbieden op één van de social media platformen?

Onze specialisten zitten klaar om jouw bedrijf een boost te geven op het gebied van online marketing
Scroll naar boven
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo👋
Kunnen we je ergens mee helpen?