10 uitstekende call to action voorbeelden die de basis kunnen zijn van jouw nieuwe CTA’s

Een professionele website, uniek product of dienst, perfect advertentiebeleid, zijn enkele voorbeelden die je helpen om jouw product of dienst online te verkopen. Toch komt het nog te vaak voor dat bedrijven die dit allemaal op orde hebben, niet de gewenste resultaten behalen. Ons is opgevallen dat deze bedrijven helemaal niet ‘’vragen’’ of hun potentiële klant het product of de dienst willen kopen.

Juist ja, ze gebruiken geen goede call to action! In deze blog geven we je 10 call to action voorbeelden die je als inspiratie kunt gebruiken om jouw call to actions te optimaliseren. Maar eerst, waar moet een goede call to action aan voldoen?

Hoe je een uitstekende call-to-action maakt

Wanneer je een CTA schrijft, zijn vooral de woorden die je gebruikt van uiterst belang. Uiteindelijk is het namelijk het taalgebruik in je CTA dat mensen ertoe aanzet om te klikken of verder te gaan.

Hier zijn 4 belangrijke tips om ervoor te zorgen dat je een sterke CTA schrijft. Lees ze aandachtig door voordat je de call to action voorbeelden gaat bekijken, zo weet je namelijk precies waarom de call to action voorbeelden echt goed zijn.

Call to action maken

1. Gebruik actiewoorden

De beste call-to-actions bevatten actiewoorden die bezoekers laten weten welke specifieke actie ze vervolgens moeten ondernemen.Voorbeelden van sterke actiewoorden spreken misschien voor zich:

  • Bestel vandaag en ontvang korting
  • Druk hier om als een van de laatste te profiteren
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting
  • Klikken is weten

Maar veel bedrijven durven niet altijd concreet te vermelden wat ze van de bezoeker willen. Wees niet bang en vertel je potentiële klanten wat je wilt.

 

2. Focus op toegevoegde waarde

Een tweede aspect van je CTA zal zicht moeten richten op de waarde dat het biedt. Dit wordt veel gedaan door het woord “Gratis” of “vrijblijvend” toe te voegen aan calls-to-action. Dit is een goede optie, maar je kan proberen hier creatiever mee om te gaan.

Bedenk eens of jouw doelgroep speciale wensen of behoeftes heeft en speel daar op in!

3. Bevorder nieuwsgierigheid en anticipatie

Bij een goede call to action, wordt neuromarketing toegepast, waarbij nieuwsgierigheid wordt gecombineerd met anticipatie .

Een goede manier om nieuwsgierigheid op te bouwen is door middel van gamificatie. Als je van jouw conversieacties een spel maakt, is de kans groter dat mensen op je CTA klikken. Een goed voorbeeld van een call to action die hier gebruik van maakt zie je op onderstaande afbeelding.

Door meerdere ‘’prijzen/acties’’ aan te bieden de CTA Try Your Luck te gebruiken, zullen bezoekers nieuwsgierig worden en klikken.

4. Vergeet het design niet

Design is ook een belangrijk onderdeel van een goede CTA, maar wordt nog veel vergeten.

Maar hoe zorg je ervoor dat je call to action opvalt? Laten we een paar belangrijke CTA-ontwerpelementen bekijken:

  • Gebruik witruimte effectief, zodat je knop opvalt
  • Zorg ervoor dat je CTA-knop contrasteert met de kleuren op de rest van de pagina
  • Kader de knop om zo nodig contrast te creëren
  • Let op de grootte van de knop, want deze moet groot genoeg zijn om te klikken, maar niet overweldigend en vervelend
  • Optimaliseer de CTA-knop ook voor je mobiel

Nu je de 4 belangrijkste aspecten van een sterke call to action kent, willen we dat je de volgende 10 call to action voorbeelden aandachtig bekijkt en goed let op hoe bovenstaande 4 aspecten terug komen.

7 geweldige call to action voorbeelden

De volgende voorbeelden zijn afkomstig van populaire merken die bewezen goed werkende call to actions inzetten. Jij kan leren van deze voorbeelden en ze als basis van je eigen call to actions gebruiken!

1) Crossrope

Crossrope is een fitnessmerk dat mensen in shape brengt door middel van hun springtouwprogramma’s. In een van hun pop ups nemen ze een slimme CTA op:  

Met behulp van ‘’grappige’’ woordspeling tussen de titel en de tekst in de CTA:  Show Me the Ropes, converteert de CTA geweldig.

2) Schokbyte

Shockbyte, een provider van gameservers, gebruikte deze pop-up om verlatende bezoekers een laatste kan te bieden. Hun vraag is duidelijk en bieden duidelijk veel waarde:

De boodschap is duidelijk: “klik hier om geld te besparen.” Dat maakt deze CTA krachtig.

3) Cracku

Cracku helpt studenten uit de VS zich voor te bereiden op aanstaande examens. Op een aanbieding die ze deden, gebruikten ze een afteltimer van een bepaald examen om de doelgroep te herinneren.

4) Bulkly

Bulkly is een social media tool. In onderstaande CTA zie je dat ze hun bezoekers een gratis cursus aanbieden.

Als je goed hebt gekeken, zie je dat deze CTA twee sterke punten bevat:

  • Ze vertellen de doelgroep precies wat ze krijgen (de les)
  • Ze maken het afwijzen van het aanbod onaantrekkelijk

We noemen dit ook wel een Ja/Nee CTA. Hiermee kan je met jouw “Nee” optie de call to action juist versterken. Bulkly maakt met hun “Nee” -optie duidelijk dat wanneer de doelgroep voor deze optie kiest, hij/zij voor iets kiest wat hij/zij liever niet heeft. Aangezien de meeste mensen het niet eens zijn met de bewering, zullen meer bezoekers op de optie “Ja” klikken.

5) SEMrush

SEMrush is een geweldige tool om je te helpen met je online marketing strategie. Wanneer je op de landingspagina belandt, komen ze meteen ter zaken:

SEMrush nodigt je direct uit om gebruik te gaan maken van hun diensten. Ze bieden je niet aan om ‘meer te leren’ of ‘producten te verkennen’. Ze laten je er direct mee starten en dat werkt uitstekend.

Je voert eenvoudig een domeinnaam, trefwoord of URL in die je wilt verkennen. Dan volgt de CTA met Nu starten. Aangezien jij nog niks hoeft te betalen en je nog nieuwsgierig bent, zal de kans groot zijn dat je dit doet.

6) Grammarly

Grammarly is een spelling- en grammaticacontrole die werkt voor al je documenten, inclusief e-mails. Het zorgt ervoor dat je teksten schrijven foutloos zijn. Hier is een mooie call to action op hun Twitter-account:

Deze CTA werkt omdat het dezelfde soort taal gebruikt als de doelgroep. Omdat hun doelgroep uit copywriters en content marketeers bestaat, creëert Grammarly een krachtige CTA, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om hun creativiteit aan te boren. Een woord dat voor veel copywriters en content marketeers belangrijk is.

7) WordStream

Dit is een uitstekend voorbeeld van een goede CTA voor social media. Deze Facebook advertentie doet 2 dingen die belangrijks zijn voor het succes van deze call to action:

  • Maakt nieuwsgierig met een vraag
  • Biedt aan om die nieuwsgierigheid op te lossen als je op de CTA klikt

Op deze manier geef je de lezer het gevoel dat wanneer ze niet klikken, ze iets belangrijks missen. Dit wordt ook wel FOMO marketing genoemd en is een goed aspect van neuro marketing.

Digitalness kan jou helpen meer conversies te genereren!

Na het lezen van deze blog kan het niet anders dan dat je nu een geweldige call to action kunt maken. Je hebt nieuwe inspiratie en weet precies op welke aspecten je moet letten. Toch is het zo dat het ook vooral belangrijk is hoe de campagne achter de call to action in elkaar steekt.

Dit kan tijd kosten en vergt wat meer kennis. Onze conversie optimalisatie specialist helpt je hier graag op een efficiënte manier bij. We onderzoeken je doelgroep en creëren een plan om je gewenste conversie aantallen te behalen!

Benieuwd naar wat we voor je kunnen beteken? Ga vrijblijvend in gesprek met onze conversie optimalisatie specialist of bezoek onze conversie optimalisatie pagina om meer te leren!

Een vraagstuk over online marketing? Wij helpen je graag!

Digitalness: Jong & innovatief met een bewezen trackrecord
Scroll naar boven
Chat openen
Hulp nodig?
Hallo👋
Kunnen we je ergens mee helpen?